Mainostalo Dinero

Suunnittelu & Aineisto

Vaikka teemme paljon töitä asiakkaan toimittamasta valmiista aineistosta, tarjoamme tarvittaessa myös suunnittelupalvelun. Käytössämme on alan johtavat graafiset ohjelmat ja osaamme valmistaa aineiston juuri oikeaan muotoon eri sovelluksia ajatellen. Meiltä löytyvät sähköisessä muodossa esimerkiksi kaikkien autojen mittatarkat piirustukset sekä tuhansia valmiita piirroskuvia mahdollisiin kuvitustarpeisiin.

Paitsi valmistamiimme tuotteisiin, teemme aika ajoin aineistoja myös muihin tarpeisiin. Olemme valmistaneet asiakkaillemme aineistoja myös esimerkiksi lehti-ilmoituksiin, käyntikortteihin, esitteisiin, messuseiniin sekä muovipusseihin.

Mitä suunnittelu ja aineiston valmistaminen maksaa?

Aika on rahaa eli suunnittelusta ja aineiston valmistuksesta veloitamme tuntihinnalla ellei erikseen ole muuta sovittu. Mitä valmiimpi idea tai luonnos asiakkaalla on siitä, mitä hän haluaa, sitä nopeammin aineiston valmistaminen yleensä käy. Mitä enemmän meiltä toivotaan ideoita ja erilaisia luonnoksia, ja mitä useampia muutoksia niihin tehdään, sitä enemmän kuluu väistämättä aikaa. Ja tietysti kuluvaan aikaan vaikuttaa myös tehtävän työn laajuus ja monimutkaisuus. Mikäli halutaan säästää kustannuksissa kannattaa siis etukäteen miettiä mahdollisimman tarkkaan mitä halutaan.

Miksi suunnitteluun ja aineistoon kannattaa panostaa?

Useimmiten logon tai graafisen ulkoasun ei tarvitse olla hurja tai poikkeuksellisen erikoinen. Useimmiten kyse on siitä, että ulkoasu on siisti, ajatuksella toteutettu ja yhtenäinen. Näin syntyy positiivinen tunnistettavuus. Me pyrimme aineistoa valmistaessamme siihen, että saman asiakkaan eri tuotteet olisivat ulkoasultaan yhtenäiset ja luovat näin helposti tunnistettavan ja laadukkaan mielikuvan.

Aineiston valmistamiseen kannattaa satsata myös siksi, että huonolaatuinen aineisto saattaa pilata koko työn. Esimerkiksi liian pienestä kuvasta valmistettu suurkuvatuloste kuten juliste tai roll up voi näyttää rakeiselta ja epätarkalta, jolloin huono aineisto pilaa muuten hyvän tuotteen. Pieni satsaus aineistoon saattaa siis pelastaa koko hankkeen.

Missä muodossa voin toimittaa valmiin aineiston?

Aineisto-ohjeet riippuvat hyvin paljon valmistettavasta tuotteesta, joten ota mielellään yhteyttä aloittaessasi suunnittelun, niin annamme konkreettiset ohjeet kuhunkin tarkoitukseen. Meillä on käytössä Adobe CC -ohjelmisto sekä EasySign. Mikäli lähetät työtiedostoja niin tekstit kannattaa konvertoida, sillä meillä ei välttämättä ole kaikkia käyttämiäsi fontteja koneellamme asennettuna. Tulostusaineistoissa painokelpoinen PDF-tiedosto on yleensä paras aineistomuoto.